The Ore Nutcracker®

Wat doen wij?

Ore Design richt zich op accessoires en gereedschappen voor een goed en puur leven. 4 redenen waarom u kiest voor The Ore Nutcracker®

Original Design

The Ore Nutcracker® is een origineel geschenk met een authentiek verhaal. Met de notenkraker wordt een miniboekje geleverd over het ontstaan van de notenkraker.

High Quality

We staan garant voor een degelijk, verfijnd en tegelijkertijd robuust product.

De twee metalen delen zijn geklonken. Kraakt ook de hardste noot. De houten handvatten zijn geolied, het hout verkleurt op natuurlijke wijze.

Handmade in Holland

The Ore Nutcracker® is een ontwerp van Frans Kortenhorst, werktuigbouwkundige en boomkweker. Voor Ore Design creëert hij handgemaakte producten.

One Stop Consultancy & Shop

U koopt bij de maker.
Bel ons gerust voor uw vragen. Of bestel eenvoudig online.

The Ore Nutcracker®

Ontstaan door een combinatie van factoren; uit liefde voor goed gereedschap, met een passie voor voedsel, op zoek naar de ultieme notenkraker.

'Ervaar de hele noot'

The Art of Nature

Voor de meeste notenkrakers is veel kracht nodig om de noot te kraken, de noot zelf is vaak stuk. Door gebruik te maken van een natuurkundig principe heb ik deze twee problemen opgelost. The Ore Nutcracker®, met schuivende ringen, schuift de dop van de noot af, waarbij de dop breekt en de noot heel blijft.

De vorm van de ringen bracht me op het idee om er twee vogels van te maken, 'Notenkrakers'.

Frans Kortenhorst.

Oersimpel onderhoud

Goed gereedschap vraagt om goed onderhoud. Het metaal is ijzer, een materiaal waar ik graag mee werk.

Voor onderhoud volstaat het de notenkraker in te wrijven met plantaardige olie.

De modellen

Model The Ore Nutcracker® Original - dit model heeft taps toelopende handvatten.
Voor wie van een strakker design houdt.

Model The Ore Nutcracker® Tak - dit model heeft naast handvatten die iets van een boom weghebben ook takjes onder de vogeltjes, of is het meer een nestje? Wij noemden dit model Tak, naar het Deense dankuwel.

Original

Dit is wat klanten zeggen...

 • ” Ik hou van noten maar het kraken is altijd een heel gedoe vanwege rondvliegende stukjes noot en schaal. Vandaar dat ik niet veel vertrouwen had in weer een nieuwe notenkraker. Toen ik hem echter probeerde werd ik zelf weggeblazen in plaats van de stukjes noten. Deze notenkraker laat mijn noten heel en het is niet nodig om veel kracht te zetten. Ik ben er heel blij mee.”

  Annemieke te Wierik

  Redacteur

 • “Niet helemaal onbevooroordeeld wellicht, Frans is een oom van me. Maar ik ben een notenliefhebber en kook graag. Bij ons ligt hij met de Nutbag altijd op tafel. Geweldig ding om te zien en in gebruik.”

  Niek van Elck

  ICT Engineer

 • Dit vind ik nou, naast het feit dat het goed werkt, een mooi design. Het staat bij ons prominent, als een kunstwerk bijna, op een muurplankje in de keuken.

  Giny Jans

  Docent Beeldende Kunsten

Made in Holland

Rondom mijn woonplaats Heeten zijn sporen van ijzerovens uit de Romeinse tijd gevonden. Ore Design verwijst naar deze oeraarde, naar de ijzerhoudende grondsoort.

Vakmanschap

Ik werk graag met ijzer en hout.. Als werktuigbouwkundige en boomkweker heb ik een passie voor goed gereedschap en laat ik me inspireren door de natuurwetten.

Hoe werkt het?

HOW to crack a nut-SideUP

Deze video HOW to crack a nut-SideUP laat zien hoe je de noot in de ring plaatst en op de zwakste plek breekt. In dit geval zijn dat de punten van de noot, die de rind raken. De naad die over de noot loopt, is een denkbeeldige cirkel rond het middelpunt van de ringen. 

HOW to crack a nut-TopUP

Deze video HOW to crack a nut-TopUP laat zien hoe je de noot in de ring plaatst en op de zwakste plek breekt. In dit geval met de punt van de noot naar boven. De naad die vanaf de punt naar beneden loopt, raakt de ring op twee plekken. De notenkraker raakt de noot in het midden van de noot. Dit betekent dus dat de noot in het midden van de ring zit.

HOW to crack a Hazelnut-Ore Design

Onze locatie

Heetenseweg 29A
8111 PX HEETEN
(+31) (0)572-381111
info@pandora-special-gifts.nl

Bezoek ons

Graag op afspraak

Bedrijfsinformatie & privacy

Pandora Special Gifts
KVK 38021600
BTW-nummer -  NL123082298 B01
Algemene voorwaarden
Herroepingsrecht
Privacy verklaring

Beeld & Tekst: Mannie Klijn Velderman | Webdesign: Marco Corrò

0

Your Cart