Dutch Design shoppen in Maastricht bij Storytelling-Design.

Serie kandelaren Ore Design. De kaarsen branden.

Geniet van Dutch Design en Kerst-shoppen èn ontmoet de makers in Maastricht. De pop-up winkel met een opvallende etalage met prachtig design is niet te missen op de weg van het station naar hartje Maastricht, WyckerBrugstraat 60 direct bij de St. Servaasbrug. De shop is open van 1 september 2021 tot 1 januari 2022.
Waar Annemarij Thijssen verschijnt met haar Pop-Ups wordt het interessant. Ze vertelt haar verhalen het liefst daar waar veel mensen samen komen, maar ook verzamelt ze vele designers, deze keer wel 23, rondom het centrale thema ‘storytelling design’.
Annemarij is een gastvrouw pur sang en verwelkomt elke klant persoonlijk in haar pop-up shops. Ze kent alle ins en outs van de producten in haar winkel en hoe de voorwerpen, kledingstukken en sieraden gebruikt en gedragen kunnen worden. Ze showt het zelf!!!

Annemarij Thijssen is het type vrouw dat het levensmotto ‘walk your talk’ uitdraagt. Ze toont niet alleen typisch hedendaags design maar ze draagt het ook met verve zelf, een opvallende en energieke representante van Dutch Design. En dat in de betoverende kerstsfeer van Maastricht!

Bekijk als je niet kan gaan kijken en shoppen haar prachtige webshop waar de producten van de designers gekocht kunnen worden. www.Storytelling-Design.nl

schilderij Weidelandschap Oude Meester met kandelaren collectie van Ore Design

BIENNALE MASTERLY THE HAGUE

Ore Design toont nieuw werk gebaseerd op een schilderij van een Oude Meester tijdens:

MASTERLY THE HAGUE – 21-24 oktober 2021
Thema: Ode aan het Nederlandse landschap

Een festival van uitzonderlijke kwaliteit. De organisatie is in handen van curator en conceptmaker Nicole Uniquole van het gelijknamige UNIQUOLE. Dit in samenwerking met galerie Hoogsteder en Hoogsteder, een kunsthandel gevestigd in prachtige barokke panden die onderdeel zijn van ‘Masterly’ aan de Lange Vijverberg. Het bedrijf is gespecialiseerd in Hollandse en Vlaamse meesters uit de 16e, 17e en 18e eeuw en weet dit schilderij uit een Internationale collectie naar Nederland te halen.

Op onze aankondiging is het schilderij te zien van Anthonie van Borssom, Amsterdam 1630-1677, Weidelandschap met koeien, schapen en melkmeid en ons daarop geïnspireerde ‘brandbruine’ kandelaren serie genaamd ‘The Ore Glow’.
Het schilderij raakte ons en wij hebben onze voorkeur hiervoor uitgesproken omdat dit soort weidelandschappen, dit soort taferelen, heden ten dage in onze omgeving, Heeten in Overijssel nog steeds waar te nemen zijn.
Het moesten kandelaren worden, kandelaren die doen denken aan koeienhorens en nederig makende kerkspitsen. We vonden de juiste kaarsen, de kaarsen van Esther & Erik die uit zichzelf doven. En passant vonden we een innovatieve pasvorm uit voor deze spits toelopende kaarsen. De hele kaars is mooi vinden wij en deze is hierbij in zijn geheel zichtbaar.
Wij bestudeerden elk detail van het schilderij en elk detail van de kandelaar verwijst naar 1 of meerdere aspecten van dit schilderij. We zeggen;

‘kom het ontdekken op Masterly The Hague’

Wij zijn aanwezig voor persoonlijke bemiddeling èn bespiegelingen tijdens de openingsdagen.

The Ore Glow kandelaren set is opgebouwd uit een 2-armige kandelaar van 35 cm hoog een 4-armige van 55 cm hoog en zelfs een 10-armige van 138 cm hoog. De kleur van deze kandelaren op de aankondiging ‘matcht’ het schilderij. Maar ook andere kleuren, goud, rood of een combinatie van een eikenhouten stam en rvs metalen ‘armen’ zijn beschikbaar. De kandelaren zijn leverbaar vanaf de start van de Biennale Masterly The Hague op 21 oktober 2021.

Kom op 21-24 oktober deze en meer dan 100 andere kunstobjecten, kunstfoto’s en Dutch design bewonderen tijdens Masterly The Hague, in hartje Den Haag. Wandel door de prachtige barokke panden tegenover de Hofvijver en ontdek vele andere mooie normaal niet direct toegankelijke locaties in het Museumkwartier.
Bekijk ook de website www.masterlythehague.com voor tickets, hotels, deelnemers en Vrienden van activiteiten.

zonsondergang tussen heeten-haarle in Salland Overijssel

Fijne Zomer iedereen! Met vakantie goodie…

We wensen een ieder een fijne zomer. Wat hebben we een bijzonder jaar. Voor menigeen is het aanpassen, aanpassen, aanpassen. Rust lekker uit in de zomermaanden. In oktober willen we u graag weer opzoeken met een nieuwe editie van Storytelling-design. We hebben juist de Pop-Up in Maastricht afgesloten. Gelukkig hebben we, onderbroken door de landelijke lock-down vanwege COVID-19 gedurende 6 maanden, veel langer dan de bedoeling was, vele mensen het werk van Ore Design kunnen tonen. Wyck in Maastricht had er in de Wycker Brugstraat een prachtige etalage bij, vol Dutch Design van 22 ontwerpers. Met grote dank aan onze gastvrouw Annemarij Thijssen.

Als dank willen we iedereen en alle Ore Design liefhebbers een door Mannie gemaakte foto-goodie aanbieden in de vorm van een vakantiegroet. Download bovenstaande foto of maak een screenshot, bewaar ‘m in uw foto’s en plaats de foto door op uw eigen social media. Veel plezier! Wilt u de foto zakelijk gebruiken dan kunt u mannieklijnvelderman als photocredit vermelden.

Wij blijven doorwerken in onze werkplaats/Ore Design shop OPEN! voor bezoekers deze zomer. Maak een afspraak s.v.p. we ontvangen 1 klant (met meerdere personen mogelijk) tegelijkertijd. U bent van harte welkom.

oerbrok, een brok zand met deeltjes ijzer illustreert de bodemgesteldheid op bepaalde plaatsen in Heeten Overijssel, OreDesign

Het verleden van Heeten, bron van inspiratie voor de toekomst

Wat heeft Ore Design met Heeten, Oer, Vuur en IJzer?

Er zijn actuele ontwikkelingen in Heeten die naadloos aansluiten bij het gedachtengoed van Ore Design.

Stichting Germanen Heeten is een nieuw opgerichte club mensen die een passie voor archeologie hebben ontwikkeld. Samen met inwoners werken ze aan informatie over de archeologische en historische objecten rond het dorp. Onlangs werd het Zwijntje, een bronzen beeldje (ca. 5 cm uit ca. jaartal 170) in 2002 opgegraven in de Telgen, verkozen tot de #VondstvanOverijssel. De werkgroep wil bijvoorbeeld het verleden van Heeten zichtbaar maken in het landschap door herkenbare markeringspunten (oer brokken).

Ore Design is gevestigd in het buitengebied van Heeten waar #oerbrokken zich een weg naar boven werken.
In het atelier van Ore Design hebben we een prachtig brok oer van ca. 21x21x17 cm en ca. 7 kg opgesteld bij de ingang. Voor de nieuwjaarskaart van 2020 maakten we een feestelijke versie van dit brok oer door de foto iets te manipuleren waardoor de ijzerdeeltjes blauw oplichten en beter te zien zijn.
Het is niet vreemd om dit materiaal hier aan te treffen, je stuit er als het ware bij toeval op. Je kunt het gaan zoeken zoals je ook een kievitsei zoekt. Oerbrokken zijn gewoon mooi om naar te kijken. Ze bestaan uit oranjebruin zand vermengd met deeltjes ijzer en het zand brokkelt al snel af bij het verplaatsen. Frans maakte voor de keuken van Ore Design een mooi gesmeed rekje met hoorntjes. Geïnspireerd op de voormalige koeien en kalveren stallen in ons gebouw. De notenkraker en opener hebben er een mooi plekje gevonden.

Ore in Ore Design betekent ijzererts. Ore wordt uitgesproken als de letter R in het Engels, een keelklank. En dan hebben we nu eens laten zien waar we ons door laten inspireren, wat onze binding is met Heeten en waar dit woord Ore in onze naam vandaan komt.

Pop-Up door Storytelling Design

 

Design met een verhaal

Ore Design heeft het genoegen in de maand maart te exposeren bij Annemarij Thijssen van Storytelling Design in Maastricht.

Annemarij Thijssen begon met een mooi idee begin 2019, een Pop-Up Shop tijdens de TEFAF.
Het bleek een gouden kans te zijn voor designers om hun producten te presenteren.
En voor bezoekers een gouden kans om in aanraking te komen met hoogwaardig Nederlands Design.
Een jaar later is ze er opnieuw, deze keer op een andere locatie met Pop-Up Shop deel 5.
Designers van het eerste uur, maar ook vele nieuwkomers zorgen ervoor dat de collectie spannend blijft.
Ore Design behoort tot de nieuwkomers.

Annemarij:  “Laat u verrassen, inspireren, kom genieten van al het moois! En luister naar de mooie verhalen die wij u influisteren.

Wij verwelkomen u van 7 t/m 29 maart 2020.

Storytelling Design Pop-Up Shop 5
Wyckerbrugstraat 3
6221EA Maastricht

https://www.storytelling-design.nl

 

foto met bloemen stilleven van een schilder uit de Gouden Eeuw op de homepagina van het festival voor Oude Meesters en Dutch Design. Het vindt plaats op 23-26 september 2021.

Ode aan het Nederlandse Landschap.

MASTERLY THE HAGUE 2021 – Ode aan het Nederlandse landschap

 

Liefhebbers van Oude Meesters uit de Gouden Eeuw, liefhebbers van Dutch Design en interieur addicts moeten in 2021 op het festival Masterly The Hague geweest zijn. Alles wordt uit de kast gehaald om een festival van uitzonderlijke kwaliteit neer te zetten. De organisatie is door curator en conceptmaker Nicole Uniquole van het gelijknamige UNIQUOLE en Jan Willem Hoogsteder van galerie Hoogsteder en Hoogsteder. Rijkelijk gedecoreerde en gemeubileerde kamers in drie statige Roccoco panden aan de Lange Vijverberg zijn vier dagen lang, van 21 tot en met 24 oktober 2021 het toneel van Dutch Design in samenspel met schilderijen uit de Gouden Eeuw. Momenteel werken kunstenaars, ontwerpers, waaronder ook Ore Design, en galeries aan nieuwe creaties, kunstwerken, decorstukken die naadloos passen in het festival met als thema Ode aan het Nederlandse landschap.

Ore Design is zeer vereerd geselecteerd te zijn als een van de exposanten welke nieuw werk gaan tonen met als muze een schilderij van een Oude Meester. Onlangs, 14 februari 2020 was er de aftrap, een inspiratiemiddag voor de deelnemers, maar ook voor de partners van het festival. We hebben er zo ontzettend veel zin in! Toch duurt het nog een hele tijd voor het zover is. We zijn ondertussen hard aan de slag om ons ‘pièce de rėsistance’ te visualiseren waarmee we de bezoekers willen verrassen.

Wil je meer horen over de deelname van Ore Design, waarom we geselecteerd zijn, waarom we zo graag meedoen? We keep you updated! Of neem gerust contact op als je ons voor wil zijn.

 

 

Wat vinden mensen belangrijk als het om vriendschap en voedsel gaat?

Ore Design wil in haar blogs onderzoeken en laten lezen wat mensen belangrijk vinden als het om vriendschap en voedsel gaat.
We willen ook graag met mensen sparren over het reilen en zeilen van Ore Design.

Het eerste interview dat we plaatsen is met Nout Schram. Nout (26-07-1996, Terneuzen Zeeuws Vlaanderen) is chef de partie in het Deventer restaurant en boutique hotel Huis Vermeer. Hij is ambassadeur van Ore Design en maakt rap naam als influencer op het gebied van ‘ voedsel en humor met een goede nasmaak’ en doet mee aan internationale wedstrijden voor chefs via Facebook. Houdt zich verder bezig met alles wat met voedsel en koken te maken heeft.

Onze eerste vraag aan Nout is: wat betekent koken en vriendschap voor jou?

Lees verder

Onze locatie

Heetenseweg 29A
8111 PX HEETEN
(+31) (0)6 22 23 68 24
info@oredesign.nl

Bezoek ons

Graag op afspraak

Bedrijfsinformatie & privacy

ORE DESIGN | onderdeel PANDORA HEETEN
KVK 38021600
BTW-nummer -  NL001543835B32
Algemene voorwaarden
Herroepingsrecht
Privacy verklaring

Beeld & Tekst: Mannie Klijn Velderman 

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop