VTWONEN & DESIGN BEURS | Herfst 2023

Herfst 2023 zijn wij met een groep designers op de VTwonen&Design Beurs. Annemarij Thijssen van #Storytelling-design heeft een mooie grote stand weten te bemachtigen. Ze toont en verkoopt het werk van 12 designers/kunstenaars.
Ore Design presenteert met trots de gloednieuwe “The Ore Glow” op de #VTWONEN&DESIGN BEURS. Deze betoverende kandelarenserie combineert warm walnoothout met antraciet gecoat staal. Perfect voor LED dinerkaarsen of de iconische ester en erik waskaarsen.
Kom het zien!!

Wanneer: Dinsdag 3 t/m zondag 8 oktober 2023
Openingstijden: 10:00 – 17:00 uur (Donderdag 5 oktober tot 22:00 uur)
Locatie: EXPO GREATER AMSTERDAM, Stelling 1 Vijfhuizen

Kom en ervaar deze prachtige daglicht locatie met de sfeer van Hollandse bloemen en plantenkassen. Mis het niet als woon- en design liefhebber, professioneel of als particuliere bezoeker. Geniet en blijf op de hoogte van de nieuwste woontrends en lifestyle-innovaties.

We zien je graag op de stand van #StorytellingDesign standnr. 2250 met 12 inspirerende designers/kunstenaars. Tip: een mooie gelegenheid om gloednieuwe Kerst cadeaus te shoppen want u kunt het direct meenemen of het wordt opgestuurd.

Wees welkom en laat je inspireren door al het moois!
We kijken naar je uit.

#vtwonen #Woontrends #lifestyle #WonenEnDesign #ambacht #Inspiratie #kerst2023 #dutchdesign #Kunst #storytellingdesign #expogreateramsterdam

WINTER INSPIRATION EVENT IN DEN HAAG

A room should feel collected not decorated’.
Albert Hadley interior architect.

Na een zonovergoten Summer Inspiration 2022, een prachtig Art & Design event in Amsterdam met curator Karel van Bodegom, neemt hij ons nu mee naar Den Haag, zijn homebase en ‘podium’.
Bij Bas van Pelt interieur, laten ca 20 ontwerpers en kunstenaars in een bijzondere setting allen één van hun meest favoriete werken aan u zien. Ore Design is er met de 10-armige The Ore Glow kandelaar aanwezig.

Winter Inspiration betekent ook curated design. Inspiratie en vakmanschap liggen aan de basis van de combinatie van objecten welke u gaat zien en beleven; meubelen, huis- en tuinobjecten,
schilderijen, fotografie, kandelaarserie The Ore Glow in hoogglans gepolijst roestvrijstaal van Ore Design, (LED) lichtobjecten, spiegels, vloer- en wandkleden.

Zoals Karel Bodegom een interieur samenstelt èn rondleidt is er geen tweede.

2023, DEN HAAG, BAS VAN PELT interieur (Karel Bodegom vormt de derde generatie)
Lange Houtstraat 15B
28 januari van 14uur tot 20uur
29 januari van 14uur tot 18uur

zie ook de social media #winterinspiration voor de berichten van deelnemende ontwerpers.

#curated #kcbodegom #winterinspiration #midsummerinspiration #vakmanschap #zien-beleven #interieur #theoreglowkandelaren

Kandelaar of boom

Dinertafel met oversized tafelkleed voor een raam met een plant, the ore glow serie kandelaren in sunnygold uitgevoerd staan op en voor tafel met brandende kaarsen.

Kan een kandelaar een boom zijn, deze vraag is niet relevant normaal gesproken. Maar bij de hoge tienarmige kandelaar uit de ‘The Ore Glow’ serie werd ons al snel duidelijk dat het niet alleen als kandelaar een interessant object zou zijn. In de ontwikkelfase van een nieuw product ontstaan vele gedachten die richtingen opgaan waar we eerst geen idee van hadden. Bij deze serie kandelaren hebben we binnen het concept van de biënnale Masterly The Hague een Oude Meester gebruikt die als muze betekenis heeft gekregen voor een nieuw ontwerp. Het is een landschap met koeien, schapen en een melkmeid bij een hek en wilg met op de achtergrond een stadsgezicht met een kerktoren en groene grazige weiden met koeien. Het tafereel doet rustgevend, weldadig aan. Horens, ogen, hoeven, grilligheid van groei en de toren, al deze elementen zijn een aanknopingspunt geweest.
Dan spreek je met mensen, ze geven hun mening. Er volgen richtingen, je zou het kunnen toepassen tijdens Kerst, als kerstboom, of je kan het cadeau geven bij een opening van een praktijk, als troostobject voor mensen die hun huisdier, huisgenoot, daar na vele liefdevolle jaren achter moeten laten. Om er een laatste groet, een kaartje aan te bevestigen. De kandelaar krijgt een lading die je niet hebt voorzien. Het aansteken van een kaars is lading en een kaars ‘opsteken’ is een moment van intense aandacht.

Dit weekend staat in NRC-magazine, een bijlage van het NRC-dagblad met het thema FEEST een artikel over Kerstbomen voor wie geen levende kerstboom wil. Dit artikel van Milou van Rossum en fotograaf Saskia van den Boom is een bron van inspiratie voor boomweigeraars en drie ontwerpers kunstenaars maakten een boom van spullen die ze al in huis hadden. De ‘bomen’ zijn gemaakt door Sander Plug, Kiki van Eijk en Jan Hoek. Sander Plug werkte met een tapijt met lasercuts en het omhoog brengen en laten hangen van dit tapijt over een houten bezemsteel. Of het gebruik van keramieken onderdelen en ‘probeersels’ door Kiki van Eijk voor etalages (voor niet zomaar een merk als Hermès). Of Jan Hoek, die verzamelingen heeft van vliegenmeppers en pennen en daaruit een boom voor Kerst van heeft gemaakt.

Bij ons ‘sloegen weleens de stoppen door’ wanneer we de mogelijkheden voor de 10-armige kandelaren onderzochten. We hebben al een serie ornamenten die eraan gehangen kunnen worden bedacht en strakke miniatuur figuren die op de armen van de kandelaar kunnen ‘rusten’; mensfiguren, fietsjes of uit metaal gelaserde plaatsnamen en slogans. Het is dan de kunst de armen even over elkaar te houden want het is verleidelijk èn fun. Design mag fun zijn, moet fun zijn anders moet je er niet aan beginnen, maar er zijn grenzen, en ach, waarom…

Product of the Year Award – The Ore Opener®

Hokusai de grote golf houtsnede 19de eeuw

 

Op het PromZ.live  event, dé inspiratie vakbeurs voor zakelijke geschenken en geschenkcampagnes heeft Ore Design met The Ore Opener een Award gewonnen in de categorie Hometools. Dat leverde ons een feestelijk moment op tijdens de aankondiging en de officiële overhandiging van de Oorkonde Product of the Year door de hoofdredacteur van PromZ Magazine Peter van Gestel. Reden om op deze plek het ontstaan van The Ore Opener uit te lichten.

Inspiratie voor een nieuw product komt vooral voort uit de behoefte om een bestaand probleem op te lossen. Bij het openen van deksels van conserven potjes bestaat het probleem van het krachtige vacuüm waardoor een portie kracht nodig is om de deksel los te draaien. In 2017 brachten we de opener op de markt. Op beurzen en events lichten we de werking toe; de haakjes openen deksels en kroonkurken, een 2-in-1 functie die je niet vaak tegenkomt. Er komt steevast een vraag waar de ronde vorm in het midden voor dient. Het volstaat hier eigenlijk niet om te zeggen dat het een lege ruimte is, een ronde vorm die vaker voorkomt in een Ore Design ontwerp. De ontwikkeling van het ontwerp voor de opener kent echter een krachtiger inspiratiebron. Hier komt naast het functionele aspect de inspiratie voor de vormgeving door de houtsnede ‘De grote golf’ van de Japanse kunstenaar Hokusai naar boven. Een houtsnede uit de 19de eeuw (1830-1831) van een enorm grote golf met, als je verder kijkt, bootjes met vissers op de woeste zee en een doorkijkje door het midden van de golf. In de achtergrond zien we de berg Fuji. De golf lijkt wel een krachtige klauw en lijkt alles in z’n greep te hebben. Deze klauw van water en schuim is voor ons, naast de twee haakjes van de opener het derde ‘haakje’, het verhaal in de vormgeving van de opener. En kijken we verder dan blijkt deze opener door onze reviewers vaak neergezet te worden met de woorden; ‘ ik kan hem (bijna) geen dag missen’. En dat stemt hoopvol voor zo’n nederig product als ‘een opener’.

Daarnaast breekt de combinatie van de mens Hokusai en de opener een lans voor ‘age’ op leeftijd zijn. Pas op 70-jarige leeftijd maakte hij dit kunstwerk welke hem wereldberoemd maakte. Hij was in de bloei van zijn leven kunnen we stellen. Hij wilde met de kleine vissersboten en de grote golf in deze houtsnede Kracht verbeelden en tegelijkertijd kracht geven aan de kijker.

Een mooiere boodschap kunnen wij niet meegeven voor de gebruiker van The Ore Opener.

OOrkonde en fles champagne en de ore opener die deze prijs mocht ontvangen

MIDSUMMER INSPIRATION EVENT

De 2e editie van het festival Midsummer Inspiration 2022 heeft als thema

‘VERRASSING OP RECEPT’.

Op een fantastische locatie in de industriële bagagehal van Loods 6 op het KNSM eiland in Amsterdam in het weekend van 18 en 19 juni 2022 wordt de bezoeker verrast en desgewenst ‘à la carte’ rondgeleid door curator Karel Bodegom.
Een expositie samengesteld door deze bevlogen interieurarchitect en eigenaar van Bas van Pelt Binnenhuis-architectuur in Den Haag, betekent smaak aangereikt krijgen en zintuigen prikkelen via ART & DESIGN èn meer. Hij staat bekend om zijn onorthodoxe ideeën en grote dosis flair.

Zijn combinaties passen niet in hokjes en blijven weg van saaie evenwichten. Tijdens zijn ‘a la carte’ ronde langs de ‘tafels’, gaat hij daarover in dialoog met het publiek en deelnemers.

Ore Design, met Dining Traditions als motto, legt de ‘smakelijke plank’ graag hoog met als doel te verrassen en mooie herinneringen te maken. Voor ons is het belangrijk voor de ander open te staan èn via ons werk een passie voor ontwerp en voedsel te kunnen delen.

Organisatie:
Inge Bečka, porselein vormgever / kunstenaar
Mariëtte Wolbert, textiel vormgever
Piep van Sante, beeldend kunstenaar, grafische vormgeving

Meer dan 30 deelnemers tonen hun werk.

www.midsummerinspiration.nl
www.facebook.com/midsummerinspiration

Bezoek hier de website van Midsummer Inspiration met o.a. een presentatie van alle deelnemers.

Midsummer Inspiration 2de editie
18 & 19 juni 2022
Openingstijden
Za. 18 juni: 12.00-18.00 uur
Zo. 19 juni: 12.00-18.00 uur
Toegang gratis
Locatie Loods 6
Op KNSM – eiland Amsterdam

Dutch Design shoppen in Maastricht bij Storytelling-Design.

Serie kandelaren Ore Design. De kaarsen branden.

Het is alweer even geleden m aar gedurende 2021 was Ore Design in de Pop-Up shop van Annemarij Thijssen van Story-Telling Design. En dat ging zo: Geniet van Dutch Design en Kerst-shoppen èn ontmoet de makers in Maastricht. De pop-up winkel met een opvallende etalage met prachtig design is niet te missen op de weg van het station naar hartje Maastricht, WyckerBrugstraat 60 direct bij de St. Servaasbrug. De shop is open van 1 september 2021 tot 1 januari 2022.
Waar Annemarij Thijssen verschijnt met haar Pop-Ups wordt het interessant. Ze vertelt haar verhalen het liefst daar waar veel mensen samen komen, maar ook verzamelt ze vele designers, deze keer wel 23, rondom het centrale thema ‘storytelling design’.
Annemarij is een gastvrouw pur sang en verwelkomt elke klant persoonlijk in haar pop-up shops. Ze kent alle ins en outs van de producten in haar winkel en hoe de voorwerpen, kledingstukken en sieraden gebruikt en gedragen kunnen worden. Ze showt het zelf!!!

Annemarij Thijssen is het type vrouw dat het levensmotto ‘walk your talk’ uitdraagt. Ze toont niet alleen typisch hedendaags design maar ze draagt het ook met verve zelf, een opvallende en energieke representante van Dutch Design. En dat in de betoverende kerstsfeer van Maastricht!

Bekijk als je niet kan gaan kijken en shoppen haar prachtige webshop waar de producten van de designers gekocht kunnen worden. www.Storytelling-Design.nl

BIENNALE MASTERLY THE HAGUE

Ore Design toont nieuw werk gebaseerd op een schilderij van een Oude Meester tijdens:

MASTERLY THE HAGUE – 21-24 oktober 2021
Thema: Ode aan het Nederlandse landschap

Een festival van uitzonderlijke kwaliteit. De organisatie is in handen van curator en conceptmaker Nicole Uniquole van het gelijknamige UNIQUOLE. Dit in samenwerking met galerie Hoogsteder en Hoogsteder, een kunsthandel gevestigd in prachtige barokke panden die onderdeel zijn van ‘Masterly’ aan de Lange Vijverberg. Het bedrijf is gespecialiseerd in Hollandse en Vlaamse meesters uit de 16e, 17e en 18e eeuw en weet dit schilderij uit een Internationale collectie naar Nederland te halen.

Op onze aankondiging is het schilderij te zien van Anthonie van Borssom, Amsterdam 1630-1677, Weidelandschap met koeien, schapen en melkmeid en ons daarop geïnspireerde ‘brandbruine’ kandelaren serie genaamd ‘The Ore Glow’.
Het schilderij raakte ons en wij hebben onze voorkeur hiervoor uitgesproken omdat dit soort weidelandschappen, dit soort taferelen, heden ten dage in onze omgeving, Heeten in Overijssel nog steeds waar te nemen zijn.
Het moesten kandelaren worden, kandelaren die doen denken aan koeienhorens en nederig makende kerkspitsen. We vonden de juiste kaarsen, de kaarsen van Esther & Erik die uit zichzelf doven. En passant vonden we een innovatieve pasvorm uit voor deze spits toelopende kaarsen. De hele kaars is mooi vinden wij en deze is hierbij in zijn geheel zichtbaar.
Wij bestudeerden elk detail van het schilderij en elk detail van de kandelaar verwijst naar 1 of meerdere aspecten van dit schilderij. We zeggen;

‘kom het ontdekken op Masterly The Hague’

Wij zijn aanwezig voor persoonlijke bemiddeling èn bespiegelingen tijdens de openingsdagen.

The Ore Glow kandelaren set is opgebouwd uit een 2-armige kandelaar van 35 cm hoog een 4-armige van 55 cm hoog en zelfs een 10-armige van 138 cm hoog. De kleur van deze kandelaren op de aankondiging ‘matcht’ het schilderij. Maar ook andere kleuren, goud, rood of een combinatie van een eikenhouten stam en rvs metalen ‘armen’ zijn beschikbaar. De kandelaren zijn leverbaar vanaf de start van de Biennale Masterly The Hague op 21 oktober 2021.

Kom op 21-24 oktober deze en meer dan 100 andere kunstobjecten, kunstfoto’s en Dutch design bewonderen tijdens Masterly The Hague, in hartje Den Haag. Wandel door de prachtige barokke panden tegenover de Hofvijver en ontdek vele andere mooie normaal niet direct toegankelijke locaties in het Museumkwartier.
Bekijk ook de website www.masterlythehague.com voor tickets, hotels, deelnemers en Vrienden van activiteiten.

Fijne Zomer iedereen! Met vakantie goodie…

We wensen een ieder een fijne zomer. Wat hebben we een bijzonder jaar. Voor menigeen is het aanpassen, aanpassen, aanpassen. Rust lekker uit in de zomermaanden. In oktober willen we u graag weer opzoeken met een nieuwe editie van Storytelling-design. We hebben juist de Pop-Up in Maastricht afgesloten. Gelukkig hebben we, onderbroken door de landelijke lock-down vanwege COVID-19 gedurende 6 maanden, veel langer dan de bedoeling was, vele mensen het werk van Ore Design kunnen tonen. Wyck in Maastricht had er in de Wycker Brugstraat een prachtige etalage bij, vol Dutch Design van 22 ontwerpers. Met grote dank aan onze gastvrouw Annemarij Thijssen.

Als dank willen we iedereen en alle Ore Design liefhebbers een door Mannie gemaakte foto-goodie aanbieden in de vorm van een vakantiegroet. Download bovenstaande foto of maak een screenshot, bewaar ‘m in uw foto’s en plaats de foto door op uw eigen social media. Veel plezier! Wilt u de foto zakelijk gebruiken dan kunt u mannieklijnvelderman als photocredit vermelden.

Wij blijven doorwerken in onze werkplaats/Ore Design shop OPEN! voor bezoekers deze zomer. Maak een afspraak s.v.p. we ontvangen 1 klant (met meerdere personen mogelijk) tegelijkertijd. U bent van harte welkom.

Het verleden van Heeten, bron van inspiratie voor de toekomst

Wat heeft Ore Design met Heeten, Oer, Vuur en IJzer?

Er zijn actuele ontwikkelingen in Heeten die naadloos aansluiten bij het gedachtengoed van Ore Design.

Stichting Germanen Heeten is een nieuw opgerichte club mensen die een passie voor archeologie hebben ontwikkeld. Samen met inwoners werken ze aan informatie over de archeologische en historische objecten rond het dorp. Onlangs werd het Zwijntje, een bronzen beeldje (ca. 5 cm uit ca. jaartal 170) in 2002 opgegraven in de Telgen, verkozen tot de Vondst van Overijssel.

De werkgroep wil bijvoorbeeld het verleden van Heeten zichtbaar maken in het landschap door herkenbare markeringspunten (oer brokken). Er zijn verschillende Oer Vuur IJzer routes, voor fietsers of wandelaars, die starten bij het Kulturhus in Heeten.

Ore Design is gevestigd in het buitengebied van Heeten waar oerbrokken zich een weg naar boven werken.
In het atelier van Ore Design hebben we een prachtig brok oer van ca. 21x21x17 cm en ca. 7 kg opgesteld bij de ingang. Voor de nieuwjaarskaart van 2020 maakten we een feestelijke versie van dit brok oer door de foto iets te manipuleren waardoor de ijzerdeeltjes blauw oplichten en beter te zien zijn.
Het is niet vreemd om dit materiaal hier aan te treffen, je stuit er als het ware bij toeval op. Je kunt het gaan zoeken zoals je ook een kievitsei zoekt. Oerbrokken zijn intrigerend om naar te kijken. Ze bestaan uit oranjebruin zand vermengd met deeltjes ijzer en het zand brokkelt al snel af bij het verplaatsen. Frans maakte voor de keuken van Ore Design een mooi gesmeed rekje met hoorntjes. Geïnspireerd op de voormalige koeien en kalveren stallen in ons gebouw. De notenkraker en opener hebben er een mooi plekje gevonden.

Ore in Ore Design betekent ijzererts. Ore wordt uitgesproken als de letter R in het Engels, een keelklank. Graag hebben we laten zien waar we ons door laten inspireren, wat onze binding is met Heeten en waar dit woord Ore in onze naam vandaan komt.

Kijk hier de video over de geschiedenis van Heeten en de vorming van oer.

Pop-Up door Storytelling Design

 

Design met een verhaal

Ore Design heeft het genoegen in de maand maart te exposeren bij Annemarij Thijssen van Storytelling Design in Maastricht.

Annemarij Thijssen begon met een mooi idee begin 2019, een Pop-Up Shop tijdens de TEFAF.
Het bleek een gouden kans te zijn voor designers om hun producten te presenteren.
En voor bezoekers een gouden kans om in aanraking te komen met hoogwaardig Nederlands Design.
Een jaar later is ze er opnieuw, deze keer op een andere locatie met Pop-Up Shop deel 5.
Designers van het eerste uur, maar ook vele nieuwkomers zorgen ervoor dat de collectie spannend blijft.
Ore Design behoort tot de nieuwkomers.

Annemarij:  “Laat u verrassen, inspireren, kom genieten van al het moois! En luister naar de mooie verhalen die wij u influisteren.

Wij verwelkomen u van 7 t/m 29 maart 2020.

Storytelling Design Pop-Up Shop 5
Wyckerbrugstraat 3
6221EA Maastricht

https://www.storytelling-design.nl

 

  • 1
  • 2

Onze locatie

Heetenseweg 29A
8111 PX HEETEN
(+31) (0)6 22 23 68 24
info@oredesign.nl

Bezoek ons

Bel even of we aanwezig zijn, of maak een afspraak.

Bedrijfsinformatie & privacy

ORE DESIGN | onderdeel PANDORA HEETEN
KVK 38021600
BTW-nummer -  NL001543835B32
Algemene voorwaarden
Herroepingsrecht
Privacy verklaring

Beeld & Tekst: Mannie Klijn Velderman 

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de shop